En skoldag i Afrika

gorrel_andreasNär journalisterna och tillika African Tours & Safaris guider Görrel Espelund och Andreas Karlsson för något år sedan korsade den afrikanska kontinenten i bil, ville de skildra vardagen bortom nyhetsrubrikerna. Genom ungdomars berättelser formar de en bild av kontinenten som vi kanske inte är vana att se den.

Görrel Espelund är journalist, författare och Sydafrika-guide. Hon har sedan 1994 bevakat Afrika för en rad svenska tidningar, bland annat Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. Den senaste boken, ”Kap till Kairo – anteckningar längs vägen”, är skriven tillsammans med Andreas och skildrar deras resa med bil genom den Afrikanska kontinenten. Ungdomsskildringarna är ett omarbetat kapitel ut boken.

Andreas Karlsson är journalist, fotograf, Sydafrika-guide och bosatt i Kapstaden. Han är utbildad safariguide, med lång erfarenhet av den afrikanska vildmarken. Andreas är också prisbelönt som naturfotograf och har skrivit ett flertal böcker om Afrika. Den senaste är guideboken ”Mitt Kapstaden” och han skriver för närvarande på en bok om Sydafrikas historia.

Fortsättning följer…